Wednesday, October 5, 2016

Facts About World: Questions and Answers - 1

Facts About World: Questions and Answers - 1
1. In which country Green Revolution was started?
(a) Mexico                                                 (b) Philippines
(c) USA                                                        (d) France
Answer: (a)

2. The first Asian country to start Green Revolution:
(a) Japan                                                    (b) India
(c) Philippines                                          (d) China
Answer: (c)

3. Which country discovered paper?
(a) China                                                   (b) Britain
(c) France                                                 (d) Italy
Answer: (a)

4. In which country the first news paper in the world was published?
(a) Japan                                                  (b) China
(c) Britain                                               (d) Sweden
Answer: (b)

5. Decimal system was originated in:
(a) China                                        (b) India
(c) Greece                                      (d) Egypt
Answer: (b)

6. In which country the first telephone exchange was established?
(a) USA                                           (b) UK
(c) France                                      (d) Germany
Answer: (a)

7. Railway was started in:
(a) Germany                                    (b) France
(c) England                                      (d) Spain
Answer: (c)

8. Which civilization made solar calendar for the first time?
(a) Chinese                                      (b) Mesopotamian
(c) Sumerian                                   (d) Egyptian
Answer: (d)

9. Which civilization made lunar calendar for the first time?
(a) Mesopotamian                           (b) Chinese
(c) Egyptian                                        (d) Sumerian
Answer: (a)

10. In which country the first employment exchange was established?
(a) France                                           (b) India
(c) USA                                                 (d) China
Answer: (c)

11. Metro railway was started in:
(a) China                                               (b) USA
(c) Japan                                                (d) England
Answer: (d)

12. The technique of writing was invented by...... civilization.
(a) Sumerian                                        (b) Egyptian
(c) Inca                                                     (d) Chinese
Answer: (a)

13. Printing was discovered by ...... civilization:
(a) Chinese                                               (b) Mesopotamian
(c) Egyptian                                             (d) Sumerian
Answer: (a)

14. Printing press was discovered by:
(a) England                                             (b) Germany
(c) France                                                (d) Italy
Answer: (b)

15. Industrial revolution was started in:
(a) Russia                                                (b) Italy
(c) Germany                                            (d) England
Answer: (d)

No comments:

Post a Comment