Wednesday, October 5, 2016

Facts About World: Questions and Answers - 2

Facts About World: Questions and Answers - 2
16. In which country renaissance was started?
(a) Italy                                                  (b) Germany
(c) Britain                                              (d) Spain
Answer: (a)

17. In which country reformation was started?
(a) France                                               (b) Britain
(c) Germany                                           (d) Portugal
Answer: (c)

18. Radio broadcasting was started for the first time in:
(a) USA                                                    (b) France
(c) England                                             (d) Spain
Answer: (c)

19. Television telecasting was started for the first time in:
(a) England                                              (b) USA
(c) Germany                                               (d) Italy
Answer: (a)

20. Which country discovered gun powder?
(a) India                                                   (b) China
(c) England                                            (d) France
Answer: (b)

21. Cannon was discovered by:
(a) Egypt                                                      (b) England
(c) China                                                       (d) India
Answer: (c)

22. In which country the modern police system was evolved?
(a) England                                                (b) France
(c) USA                                                         (d) Greece
Answer: (a)

23. In which country the first finger print bureau in the world was established?
(a) India                                                      (b) England
(c) France                                                   (d) Germany
Answer: (a)

24. Metric system for weight and measures was evolved in:
(a) China                                                         (b) Russia
(c) Italy                                                            (d) France
Answer: (d)

25. Zero was discovered by:
(a) Egypt                                                         (b) China
(c) England                                                     (d) India

No comments:

Post a Comment