Friday, May 27, 2016

Facts About World -Italy (Chapter-2)

Facts About World -Italy
(Chapter-2)

16. Who is the propounder of Kintergarten system?
(a) Frederick Frobel                               (b) Benitto Mussolini
(c) Bertha Von Suttner                           (d) Maria Montessori
Answer: (d)

17. Who was born in Pisa, Italy?
(a) Archimedes                                      (b) Kepler
(c) Galileo                                                (d) Copernicus
Answer: (c)

18. Which island is a part of Italy?
(a) Ruben                                                    (b) Sicily
(c) Corsica                                                  (d) St.Helena
Answer: (b)

19. Which is an Italian car company?
(a) Fiat                                                        (b) Ford
(c) Volkswagen                                        (d) Honda
Answer: (a)

20. Which is the only volcano in in the European mainland?
(a) Mount Etna                                          (b) Vesuvius
(c) Cotopaxi                                                (d) Mauna Loa
Answer: (b)

21. In which sea mount Stromboli is situated?
 (a) Black Sea                                               (b) Aegian Sea
(c) Mediterranean Sea                              (d) Red Sea
Answer: (c)

22.  Colosseum, an elliptical amphitheatre, is situated in the centre of the city of .......
(a) Venice                                                       (b) Rome
(c) Genoa                                                          (d) Venice
Answer: (b)

23. Who unified Italy?
(a) Benitto Mussolini                                 (b) Frederick Frobel
(c) Garibaldi                                                  (d) Maria Montessori
Answer: (c)

24. The construction of the Leaning Tower of Pisa was started in..... century:
(a) 11                                                              (b) 12
(c) 13                                                                (d) 14
Answer: (b)

25. The Italian Statesman who wrote ‘The Prince’in 1513:
(a) Machiavelly                                             (b) Galileo
(c) Montessori                                               (d) Mussolini

No comments:

Post a Comment