Friday, May 27, 2016

Facts About World -Italy (Chapter-1)

Facts About World -Italy
(Chapter-1)

1. In map, Italy is ....... shaped:
(a) Chicken                                      (b) Fish
(c) Shoe string                                (d) Boot
Answer: (d)

2. Which of the following was started in Italy?
(a) Reformation                                     (b) Renaissance
(c) Industrial Revolution                    (d) Acupunture
Answer: (b)

3. Which city is called the ‘Queen of Adriatic’?
(a) Florence                                              (b) Naples
(c) Venice                                                 (d) Rome
Answer: (c)

4. Italy is known as the ‘Land of .......’.
(a) Maple                                                (b) Marble
(c) Eagle                                                 (d) Rabbits
Answer: (b)

5. Which is called the city of water?
(a) Rome                                              (b) Naples
(c) Florence                                         (d) Venice
Answer: (d)

6. ‘Creation of Adam’ is a painting by:
(a) Raphael                                            (b) Leonardo Da Vinci
(c) Michaelangelo                               (d) Van Gogh
Answer: (c)

7. Which city is called the ‘Empress of the Ancient World’?
(a) London                                         (b) Venice
(c) Rome                                            (d) Naples
Answer: (c)

8. Rome is called:
(a) Empire City                                         (b) City of Seven Hills
(c) Eye of Greece                                       (d) All of these
Answer: (b)

9. Who among the following is a famous Italian painter?
(a) Leonardo Da Vinci                           (b) Michaelangelo
(c) Raphael                                               (d) All of these
Answer: (d)

10. Which of the following originated in Italy:
(a) Nascism                                                (b) Communism
(c) Nihilism                                                (d) Fascism
Answer: (d)

11.  Who advocated Fascism?
(a) Benitto Mussolini                               (b) Adolf Hitler
(c) Joseph Stallin                                       (d) Karl Marx
Answer: (a)

12. Benitto Mussolini was killed by enemies in:
(a) 1943                                                      (b) 1944
(c) 1945                                                      (d) 1946
Answer: (c)

13. Who among the following was a famous Italian navigator?
(a) Magellan                                            (b) Amarigo Vespuci
(c) Captain Cook                                    (d) Vasco de Gama
Answer: (b)

14. Which is called ‘Eternal City’?
(a) Florence                                          (b) Naples
(c) Rome                                                 (d) Venice
Answer: (c)

15. In which country Columbus was born?
(a) Spain                                             (b) Portugal
(c) Italy                                               (d) France

No comments:

Post a Comment