Thursday, May 12, 2016

Facts About World -Israel (Chapter-1)

Facts About World -Israel
(Chapter-1) 


1. The movement that led to the formation of Israel:
(a) Communism                                           (b) Nihilism
(c) Zionist movement                                (d) Khmer Rougue
Answer: (c)

2. Israel was formed in ........
(a) 1948                                                       (b) 1947
(c) 1949                                                       (d) 1950
Answer: (a)

3.  Zionism founded by .........
(a) Weisman                                                (b) Theodor Herzl
(c) Einstein                                                  (d) Golda Meir
Answer: (b)

4. Sea of Galilee is a ........ in Israel.
(a) River                                                          (b) Mountain
(c) fresh water lake                                     (d) Waterfalls
Answer: (c)

5. The Yom Kippur war  was fought between Israel and the Arab countries
of Egypt and Syria in:
(a) 1970           (b) 1971         (c) 1972        (d) 1973
Answer: (d)

6. The Six Day War was fought between Israel on one side and Egypt, Syria and Jordan on the other side in......
(a) 1967           (b) 1968           (c) 1969               (d) 1970
Answer: (a)

7. Dome of the Rock is a holy place to:
(a) Christians                                                        (b) Jews
(c) Muslims                                                           (d) Bahai sect
Answer: (c)

8. The third holiest place of Muslims:
(a) Medina                                                          (b) Al Aqsa mosque
(c) Mecca                                                             (d) Hagia Sophia
Answer: (b)

9. The country where military service is compulsory for women is.........
(a) Saudi Arabia                                             (b) Iraq
(c) Syria                                                            (d) Israel
Answer: (d)

10. The official language of Israel:
(a) Hebrew                                                     (b) Latin
(c) Spanish                                                      (d) Turkish

No comments:

Post a Comment